Teoria întregului film online

The Theory of Everything

Aici este ironia tristă și frustrată a “Teoriei Totului”: este un biopic despre unul dintre cei mai străluciți oameni din istoria planetei, astrofizicianul renumit Stephen Hawking – un om renumit pentru a gândi în moduri inovatoare curajoase – totuși povestea este spusă în cea mai sigură și cea mai convențională metodă imaginabilă.

Acest lucru este ironic, având în vedere regizorul: James Marsh , câștigător al Premiului Oscar pentru documentarul “Man on Wire” din 2008, care a fost atât de palpitant și atât de inteligent în structura sa narativă încât te-a făcut să renunți la teatru ca și cum ai fi văzut Philippe Petit se plimba pe o strâmtoare între Turnurile Centrului de Comerț Mondial. (Nu ai facut – filmul are fotografii si reeducari, insa nici un film de Petit nu-si scapa de cascadorii lui, asa poate fi si Marsh persuasiv).

Aici, el a făcut un film puternic acționat, frumos lucrat, care totuși se simte blând și nesatisfăcător. Se încadrează în capcana pe care o fac biopiștii atât de mulți: acesta lovește toate momentele cheie din viața autorului ” O scurtă istorie a timpului ” și înlătură suprafața unei existențe complicate, fără a se sătura mai adânc, fără a lua șanse. Toți cei implicați fac tot ce trebuie și rezultatul este un fel de … bine.

Bineînțeles, povestea lui Hawking este inspirată – modul în care sa luptat cu boala neuronilor motorii în ultimii 50 de ani și a înfruntat șansele nu numai să supraviețuiască, ci să prospere. Și în jocul lui Hawking, Eddie Redmayne se ridică mai mult la provocarea de a descrie deteriorarea fizică progresată a bărbatului, dar și de a transmite scânteia acuității mentale care a rămas și a marcat toată munca importantă a lui Hawking. Nimic din ceea ce actorul de 32 de ani a făcut-o anterior (“Les Miserables”, “Săptămâna Mea cu Marilyn”) a sugerat că are acest fel de complexitate în el. Este o performanță impresionantă, atât de mult încât vă face să doriți să fie în slujba unui material mai puternic.

“Theory of Everything” vine de la scenaristul Anthony McCarten , bazat pe “Călătorind spre infinit: viața mea cu Stephen”, memoria primului soț al lui Hawking, Jane. Un sentiment general de gustare pătrunde în procedură, ca și cum toată lumea ar fi vrut să fie prea respectuoasă față de acești oameni, viața lor și accesul pe care îl ofereau, în detrimentul dezvăluirilor care ar fi părea inadecvate sau surprinzătoare sau, provocatoare.

Dragostea și sprijinul pe care îl vedem de la Jane Hawking sunt neobosiți; așa cum este portretizată de Felicity Jones , Jane este o femeie atât de grațioasă cât și de tărie. Iar ceea ce a trecut prin îngrijirea lui în timp ce își ridica cei trei copii și încercând să se concentreze asupra propriilor interese intelectuale trebuia să fie epuizantă și deseori descurajantă. Probabil că a amenințat că o va înghiți. Vedem foarte puține lucruri de aici. Aceasta Jane este un sfânt.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2h 3m 2014 213 vizionari

Background
  • OloadRomana - HD
Comentarii 0