Harry Potter și Piatra Filozofală film online

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Piatra Filozofală este prima din seria de șapte romane a lui JK Rowling, Harry Potter, care a făcut-o cel mai de succes autor literar al tuturor timpurilor, vânzând peste 400 de milioane de exemplare în întreaga lume. Cărțile sunt citite și se bucură de copii și adulți deopotrivă și au fost de asemenea făcute în filme extrem de populare.

Cărțile Harry Potter trăiesc până la hype? Când am început să citesc piatra Filozofului, am fost imediat lovită de cât de buni și amuzanți amuzanți – umorul era. De obicei, trebuie să citiți un roman Terry Pratchett pentru a vă asigura un râs constant, dar Rowling a reușit să infuzeze această carte cu un minunat minte și farmec care va amuza și va încânta adulții și copiii.

Iată un exemplu, sfârșitul fiind deosebit de bun:

“Harry a fost ouă de prăjit până când Dudley a sosit în bucătărie împreună cu mama lui.” Dudley părea foarte asemănător cu unchiul Vernon, avea o față mare, roz, nu mult gât, mici ochi albastri și păr gros, blond, pe capul său gros, de grăsime. Mătușa Petunia adesea spunea că Dudley arăta ca un înger de copil – Harry adesea spunea că Dudley arăta ca un porc într-o perucă.
Harry Potter și Piatra Filozofală: Sticla de eliminare

În această carte există personaje care ne vor aminti de toți oamenii pe care i-am întâlnit. Toată lumea știe sau știe un băiat rasfatat, supraponderal ca Dudley sau o fată înfrântă și interferantă (și totuși de inimă) ca și Hermione. Un număr mare de cititori mai tineri vor fi, de asemenea, capabili să se identifice cu ușurință cu Harry, mai ales cu sentimentele sale inițiale de izolare și care nu aparțin, și apoi până la entuziasmul său pentru a lăsa în urmă această viață în urmă în favoarea celui în care el aparține și va fi fericit.

Când Harry începe primul său mandat la Hogwarts (o școală de vrăjitor), el nu este singur în a fi suprasolicitat:

– O să-ți aduci ochii de la Hogwarts într-o secundă, spuse Hagrid peste umărul lui, “în jurul valorii de aici”.
Era o voce tare “Oooooh!”
Calea îngustă se deschise dintr-o dată pe marginea unui mare lac negru. Coborâtă deasupra unui munte înalt de cealaltă parte, cu ferestrele strălucitoare în cerul înstelat, era un castel vast, cu multe turnulete și turnuri.
Harry Potter și Piatra Filosofală: Călătoria de pe Platforma nouă și trei-trei

Hogwarts este un loc cu adevărat magic, nu numai în modul cel mai evident, dar și în detaliu pe care autorul la dus să-l descrie atât de vibrant. Este locul pe care toată lumea dorește că ar putea să-l ducă când este în locul a unsprezece. Și multe aventuri întâmpină trioul (Harry, Ron și Hermione) și piatra din titlul cărții este centrul tuturor lucrurilor care se întâmplă. Povestea se construiește spre o concluzie interesantă și are un factor de ultimă senzație.

JK Rowling ar trebui să fie lăudat pentru ca atât de mulți oameni să citească și să fie încântați de cărți. Cea mai mare surpriză trebuie să fie efectul pe care acest roman îl avea asupra populației adulte, bărbați și femei – la momentul publicării cărților, un tren de călătorie a fost reperat cu cărți Harry Potter care oferă lucrătorilor obosiți din lume un minunat sentiment de escapism. Această carte este foarte recomandată oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 8 și 80 de ani.

Este justificată toată hype-ul despre cărțile lui Harry Potter? Într-un cuvânt, da, cărțile sunt o bucurie de citit și, probabil, cea mai plină de satisfacție a tinerilor de la Hobbit.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2h 32m 2001 531 vizionari

Background
  • V2Romana - HD
Comentarii 0