Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb film online

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

De fiecare dată când vedeți un film minunat, găsiți lucruri noi în el. Vezi Stanley Kubrick e «Dr. Strangelove» pentru , probabil , a 10 -a oară, am descoperit ce George C. Scott face cu fața lui. Performanța sa este cea mai amuzantă în film – mai bună decât performanța triplă inspirată a lui Peter Sellers sau generalul de năpârliți interpretat de Sterling Hayden – dar de această dată mi-am dat seama că acordă o atenție deosebită ticelor și ghinturilor, grimaselor și sprâncenelor arhangheliile, zâmbetele sardonice și mestecarea gingiilor, și m-am bucurat de modul în care Scott sa apropiat de rolul de duet pentru exprimarea vocii și a feței.

Asta poate fi periculos pentru un actor. Directorii solicită adesea actorilor să facă mai puține lovituri, pentru că prea multă mișcare faciale se traduce în răsturnare sau în suprasolicitare. Billy Wilder la întrebat odată pe Jack Lemmon pentru “puțin mai puțin”, așa că mulți îi iau pe rând pe Lemmon, în cele din urmă explodând: “Nu vreau nimic!” Lemmon își amintește că Wilder a ridicat ochii spre cer: “Te rog, Doamne!” Kubrick, a cărui atenție la cel mai mic detaliu din fiecare cadru era obsesiv, ar fi fost conștient de gimnastica facială a lui George C. Scott și totuși ia aprobat, iar când te uiți la “Strangelove” poți vedea de ce.

Lucrarea lui Scott este ascunsă în mod obișnuit. Fața lui este atât de plastică și mobilă încât îți amintește de Jerry Lewis sau de Jim Carrey(în diferite tipuri de filme). Cu toate acestea, nu-i observați în mod conștient expresiile, deoarece Scott le vinde cu energia și convingerea performanței sale. Înseamnă ceea ce spune atât de urgent că expresiile îi însoțesc dialogul, în loc să-i distragă atenția. Luați în considerare scena în care personajul său, generalul Buck Turgidson, îl informează pe președinte că este destul de probabil ca un bombardier B-52 să poată zbura sub radarul rus și să-i ducă sarcina utilă chiar dacă toată forța aeriene sovietică știe unde este avionul în frunte. “El poate barrel în copilul atât de scăzut!” Scott spune, cu brațele larg răspândite ca aripile și cu capul tremurând în admirație la cât de buni sunt piloții săi – atât de bine că unul dintre ei este pe punctul de a pune capăt civilizației.

Un alt actor, fluturându-și brațele, ar putea părea absurd. Scott întruchipează limbajul corpului atât de complet încât acesta joacă pur și simplu ca dramă (și comedie). Într-o altă scenă, zburând în jurul camerei de război, el alunecă, cade la genunchi, se lasă în drepturi și continuă. Kubrick perfecționistul a lăsat alunecarea neplanificată în film, deoarece Scott a făcut-o să pară convingătoare și nu un accident.

“Dr. Strangelove” (1964) este plin de spectacole de benzi desenate, la fel de bine, pentru că în film există atât de puțin în afară de fețe, corpuri și cuvinte. Kubrick la împușcat pe patru locații principale (un birou, perimetrul unei baze a Forțelor Aeriene, “Camera de război” și interiorul unui bombardier B-52). Efectele sale speciale sunt competente, dar nu și orbitor (evident că ne uităm la avioane model peste Rusia). Camera de război, una dintre cele mai memorabile interioare de film, a fost creată de Ken Adam dintr-un birou circular, un inel de lumini, niște hărți în spate proiectate și întuneric. Sediul general al generalului Jack D. Ripper, generalul general al Forțelor Aeriene, este doar o cameră cu ceva mobilier de birou în el.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1h 35m 1964 132 vizionari

Background
  • OloadRomana - HD
Comentarii 0